Ч’ай малко се започва като мечта, личен проект и експеримент. В самото начало Благовеста и вече бившия й партньор започват да експериментират с различни методи на запарване на чая. Така откриват и Гонг Фу Ча и решават, че искат да предадат на повече хора невероятното усещане от многократните запарки на качествен кофеинов чай. Йоана се присъединява към екипа на по-късен етап, точно в правилното време, когато имат нужда от нея.
Името на Ч’ай малко се ражда преди през 2016 г. по време на курс по социално предприемачество, който Благовеста и Йоана посещават.
Един смешен инцидент с палачинки в обедната почивка е причината да ги осени идеята за комбинацията между Чай и жаргонното Ч’ай малко (Почакай).
Очевидно е че това е специален продукт и изисква специално отношение.
Самата Йоана споделя, че “Гонг Фу Ча плюс чая, означава да приготвяме чая си с внимание, признателност и с усещане за всеки един детайл. С майсторлък!”
Двете желаят да променят усещането при пиенето на чай, както и да покажат, че чая не е само напитка за зимния сезон. Все пак в магазина им се предлага кофеинов чай!
Разработили са наръчник за това как се пие чай в Гонг Фу Ча стил. С него искат все повече хора да избегнат така разпространеното на запад ползване на едно пакетче чай от полиетилен, което се използва веднъж и се изхвърля и да усетят истинско удоволствие от чая.
Екипът, който стои зад Чай малко е малък, като основното ядро в момента са Благовеста, Йоана и Стефан.
Тяхната мисия е да обединят традицията и науката (да, има много наука в основата на Гонг Фу Ча, както самите създатели на Ч'ай малко казват) и да направят възможно пиенето на кофеинов чай в забързаното ежедневие на съвременния човек без компромис с качеството.